Fasteforløb


Jeg tager ikke folk ind med spiseforstyrrende adfærd eller mænd. Dette er kun for kvinder.

Jeg har i adskillige år fastet som livsstil. Jeg har været inde i perioder med mere mad og mindre faste, men det går så hurtigt op for mig, at min krop simpelthen trives bedst med en til to måltider om dagen.

Jeg kan fortælle om de fordele jeg oplever:
Jeg holder min vægt, jeg har ikke de samme op og nedsving
Jeg nyder min mad på en anden måde
Jeg er ikke slave af sult eller at SKULLE have noget at spise
Det er nemmere at planlægge mine måltider
Jeg elsker at nyde en hel pizza med en proteinshake til, uden af at jeg kan se eller mærke det på kroppen dagen efter
Jeg binder slet ikke lige så meget væske som jeg plejer (udover når jeg rejser til solrige områder)
Jeg er meget sjældent oppustet
Jeg slapper af med min sult – jeg har lært at udskyde behovet “lige nu og her”
Jeg sparer mange penge på mad

Det ville være forkert at sige, at ingen er døde af sult. Det ved vi jo, er løgn.
Men ingen dør af at faste, tværtimod.
Dette er ikke rettet imod dem som foretrækker at spise mange gange om dagen. Det skal man jo så bare fortsætte med, hvis det er det, man føler virker for en.
Det virker IKKE for mig.
Jeg træner 3-6 gange om ugen, så jeg skal også spise derefter. Jeg tæller ikke kalorier, jeg ved nogenlunde hvad jeg skal have for at opfylde mine behov, det har jeg lært igennem 12 år i branchen som kostvejleder. Jeg ser mere på en ugentlig basis, hvad jeg indtager, om jeg har fået nok af det ene eller det andet, ikke så meget på daglig basis.

Det behøver ikke være kompliceret. Det er min opgave for en klient, at tage det komplicerede ud af at gennemgå et faste eller et vægttabsforløb.

Kan man tabe sig med faste?
Absolut. Man kan helt ned til blot 3-4 kilo. Man kan også tabe 10 eller mere, Det vigtige med faste er, at man får den næring man skal bruge. Som vi bliver ældre, falder vores forbrænding en smule. Det kan jeg personligt skrive under på, for jeg kan ikke spise som jeg plejede da jeg var yngre. Derfor, har jeg også måtte erkende, at mine måltider simpelthen skal fylde mindre. Det er svært at acceptere, når man elsker mad! Jeg kan “afsløre” at skuespilleren Vicki Berlin både faster til vægttab og lever livsstilen. Jeg hjælper hende når hun skal se ekstra lækker ud på rød løber til The Oscars eller hun blot mangler nogle gode råd i hverdagen.

Hvad går et fasteforløb ud på?
Det vil tage tid at vænne sig til at være sulten, når man er vant til at spise på bestemte tidspunkter og det er her, mange opgiver fordi det føles ubehageligt og forkert for kroppen. Det er ikke usundt! Sult er blot en indikator på, at du er ved at have tømt energidepoter. Det er godt for dem der vil tabe sig især, fordi så tager kroppen energi andre steder fra, da der ikke er mad at tage fra.

Et forløb er designet til at give redskaber, viden og støtte i perioden som varer fire måneder. Det kan være til vægttab, livsstil og begge dele. Jeg håber for dem, der går ind i det, at de finder sig tilpas med livsstilen og kan fortsætte med den, men der laves altid et exit-program uanset hvad man ønsker.

Faste er ikke sort / hvid. Man finder de spisevinduer der passer bedst. Der er mange måltider at vælge mellem med al den næring du skal bruge. Der vil også være dage, hvor man spiser mere fordi man har fødselsdage eller er til arrangementer. Det er der selvfølgelig mulighed for, det slår ikke projektet i gulvet.

Det skal lige siges, jeg kan ikke støtte op om, at man kun vil faste for at tabe sig. Det vil efterlade for meget fokus på vægttab og ikke på de mange fordele der er med livsstilen og hvad det vil sige at adaptere til den med den rigtige intention. Det vil sige, udvide sine horisonter, lyst til at lære noget nyt om sig selv og hvordan kroppen er, opdage at vores overdrevne indtag af mad slet og ret ikke er nødvendigt, selvom vi er blevet fortalt det i årevis.

En af mine venner er topatlet, han er faktisk blandt verdens bedste. Han har altid kun spist en til to gange om dagen. Det siger en del.

Hvad gør vi herfra?
Du udfylder formularen og dit formål/mål (det er ikke så vigtigt hvad du udfylder i felterne, du kan fordybe dit svar længere fremme)

Udfyld formular her

Dernæst, tager jeg kontakt til dig og vi tager en snak om hvad det vil sige at komme i gang, forventninger og spørgsmål.
Hvis du vælger at gå i gang, kommer du ind i en facebook-gruppe som er lukket og lavet til formålet. Der er nok ikke mange i starten, da folk starter forskudt. Her kan du stille spørgsmål, oplevelser og dele hvordan det går, men ikke dele opskrifter. De er personlige.
Undervejs, er der tre onlinemøder du frivilligt kan deltage i. De er ikke private, men de foregår med en ekspert ud over mig, som er til rådighed for dig.

Pris: 1300 kr. pr måned – forløbet varer fire måneder og jeg er med dig hele vejen via en app. Du kan læse mere om hvordan forløb generelt foregår her

DU KAN LÆSE EN RIGTIG GOD ARTIKEL OM FORDELENE VED AT FASTE LIGE HER